Ostraha sportovních akcí

21.4.2016 od: admin

Zařazeno do: Články o bezpečnosti

Naposledy upraveno: 12.3.2017

Ostraha sportovních akcí


Ostraha bezpečnostní agentury pracuje často jako ostraha sportovních akcí. Zpacifikovat rozvášněného sportovního fanouška je někdy věru oříšek. Není to lehká práce. Mnohdy jde dokonce i o vlastní zdraví. Co tahle profese obnáší?

Práce ostrahy při zabezpečení sportovních akcí

Samotné práci na akci předchází celkem náročné školení, z kterého vyplývá řada povinností a nezbytných úkolů. Je daný postup, jak zasahovat proti návštěvníkům, kteří se chovají neadekvátně. Proto nejen fyzická, ale i psychická odolnost strážného je podmínkou. Strážný musí zachovat chladnou hlavu v každé situaci a umět koordinovat davy.Watch Brothers (2015) Full Movie Online Streaming Online and Download

Před zahájením akce

Samotnému zápasu předchází kontrola návštěvníků při vstupu na sportoviště. Do sportovních areálů je zakázáno nosit spoustu věcí, jako např. skleněné láhve, rachejtle a jiné zápalné látky, alkohol, drogy, delší tyče a hole a jiné věci. K odhalení takových věcí jsou používány i detektory kovů, plynů apod. Kromě toho je třeba navigovat vozidla správným směrem, provádět pravidelné kontrolní pochůzky, střežit oplocení před fanoušky bez vstupenek, pomáhat handicapovaným, zkrátka zajistit vše, aby fungovalo v klidu a v souladu s veřejným pořádkem.

Co musí ostraha sportovních akcí zvládnout?

Výhodou je, když má strážný vysokou a statnou postavu, která u mnohých budí respekt. Ale jsou to především zkušenosti a praxe, které jsou přednostmi v této profesi. Ostraha sportovních akcí je často vydána napospas určité skupině agresivních  fanoušků, se kterými se musí vypořádat podle pravidel. Proto také musí úzce spolupracovat jak se záchrannými složkami, tak i s policií. Fandění a povzbuzování samozřejmě ke správné atmosféře sportovního klání patří. Ale i to by mělo mít svá pravidla a své meze. Velmi často chodí na různé sportovní akce i děti, a proto je důležité zajistit bezpečnost diváků. Výtržnictví, rvačky a násilí na sportovní akce nepatří. Nikdo se určitě nechce bát vzít své děti na fotbal či hokej a nikdo z nás nechce a právě udržení veřejného pořádku má ostraha sportovních akcí prioritně na starosti.

Příbuzné články

            Zanechte komentář