10 nejlépe zabezpečených míst na světě

19.1.2017 od: admin

Zařazeno do: Články o bezpečnosti

Naposledy upraveno: 19.1.2017

Říká se, že bezpečnost je relativní. Slovo ,,bezpečí“ má pro lidi význam především psychické, fyzické a emocionální pohody. Přečte si další dva krátké články popisující nejbezpečnější místa na světě.

6. The 1960’s Bar
Supertajný bar se nachází na území tajného britského komplexu bunkrů Burlington v hrabství Wiltshire, a to asi 30 metrů pod zemí. Tato hospoda je populární mezi členy britské vlády. Vystavěna byla běhe Studené války a je koncipována jako úkryt pro vysoce postavené osoby, aby obnovily Británii v případě jaderného útoku. A samozřejmě jim došlo, že budou potřebovat pár piv, než vyprchá radiace.

7. Parkoviště Bold Lane
Parkoviště, které navrhl zemědělský inženýr poté, co mu někdo rozbil okno a ukradl rádio z auta, které nechal na letištním parkovišti, má několik pater a kapacitu pro až 440 vozů. Sofistikovaná bezpečnostní opatření zahrnují CCTV systém průmyslových kamer, poplašná tlačítka, vstup na čárový kód a moderní senzory kontrolované centrálním počítačem, které detekují jakýkoliv pohyb každého auta. Se sazbou 30 liber (téměř 900 korun) na hodinu však nepatří mezi zrovna nejlevnější volby.

Příbuzné články

            Zanechte komentář