Ostraha společenských akcí

5.4.2016 od: admin

Zařazeno do: Články o bezpečnosti

Naposledy upraveno: 31.3.2017

Jak vypadá profesionální ostraha společenských akcí? Běžnou představou je, jak ostraha na akci někde stojí a kouká, jak se ostatní baví. Málokdo ovšem ví, co této bezpečnostní službě předchází.

Strážný musí projít přísnými kritérii bezpečnostní agentury, protože jako ostraha společenských akcí nemůže být vybrán kdekdo. Takový člověk musí prokázat psychickou odolnost a vyrovnanost, dobré komunikační a často i jazykové schopnosti, ale také fyzickou zdatnost, protože i na takovýchto akcích se může vyskytnout narušitel, kterého je třeba taktně vykázat. A když má člověk na sobě slušivý oblek, tak se nemůže rvát jak v hospodě čtvrté cenové kategorie, vše musí probíhat diskrétně a bezpečně.Watch Full Movie Streaming Online and Download

Plán bezpečnostních rizik je základem každé ostrahy akcí

Takřka všechny společenské akce se pečlivě plánují dopředu. Záleží na mnoha okolnostech, jako např. kde se akce koná, jaký typ lidí se zde sejde, jaké jsou požadavky organizátorů, o jakou akci se jedná, zda jde o vernisáž, koncert, výstavu, firemní večírek, ples, propagační akce, atd. Od toho se pak odvíjí vše, co je zapotřebí k dodržení přísných bezpečnostních opatření. Někdy je před zahájením akce zapotřebí navigovat vozidla a návštěvníky správným směrem, někdy stačí jen kontrolovat pozvánky u vstupu nebo podávat základní informace.

Bdělost a pohotovost z a každé situace

Rovněž je potřeba, aby ostraha společenských akcí ovládala základy první pomoci a dobře znala evakuační plán budovy. Ostraha akcí musí být připravena na všechno. Na požár, na únik plynu, nastraženou bombu nebo na náhlou nevolnost některého z přítomných. Pokud by k něčemu takovému došlo, spolupracuje ostraha se záchrannými složkami a zajišťuje dále bezpečnost všech zúčastněných. Podstatné pro každého strážného je, aby k žádným negativním událostem vůbec nedošlo, neboť všichni mají jeden cíl, aby celá akce proběhla v klidu a s veškerým komfortem pro všechny návštěvníky.
Ostraha společenských akcí není tedy jen o nudném stání u vchodu na večírek. Je to zajímavá, specifická a zodpovědná práce, která svou náročností není vždy snadná, jak by se na první pohled zdálo.

Příbuzné články

            Zanechte komentář