10 nejlépe zabezpečených míst na světě

6.1.2017 od: admin

Zařazeno do: Články o bezpečnosti

Naposledy upraveno: 13.2.2017

Bezpečnost je pro každého z nás individuální pojem. Někteří lidé otázku bezpečnosti neřeší, jiní ochranu sebe, svého majetku a svých blízkých zavádí do extrému.

Budeme vám pravidelně přinášet vždy několik nejlépe zabezpečených, v některých případech nedobytných, míst světa. Dnes vám představíme první tři z nich.

1. Pevnost Knox
Pevnost Knox se nachází v Kentucky jižně od města Louisville a je domovem peněžních aktiv Spojených států amerických. Je v ní sklad bankovního zlata – podle posledních odhadů kolem 5 tisíc tun, což jsou asi 2 % všeho zlata, které bylo kdy vytěženo. Kdyby náhodou k jeho zabezpečení nestačilo, že je obklopen vojenským prostorem, chrání ho ještě bankovní trezor v hluboko položeném suterénu budovy, ke kterému vedou 25tunové dveře check my reference.

2. Čejenská hora (Cheyenne Mountain)
Čejenskou horu najdeme poblíž města Colorado Springs ve státě Colorado. Je zde řídící a operační středisko spadající pod Severoamerické velitelství protivzdušné obrany, nachází se podél strany kilometrového tunelu, který je v žulové hoře vyvrtán. Vystavěno bylo během Studené války a mělo by odolat jadernému výbuchu ve vzdálenosti do 1 námořní míle (1,9 km). Každé bezpečnostní dveře váží 25 tun.

3. Haven Co
Haven Co je soukromý objekt na umělé ostrovní základně Sealand v Severním moři, asi 10 km od britského pobřeží. Jde o firmu poskytující ochranu dat. Do základny mají přístup pouze autorizovaní zaměstnanci, investoři a členové královské rodiny. Založena byla v roce 2000, a přestože bez vysvětlení přestala poskytovat služby v roce 2008, je dodnes příkladem „datového ostrovního ráje“, kde je bezpečnost zaručena tím, že je téměř nemožné se do něj dostat. Vážný zájem o koupi vyjádřil například i bittorrentový server The Pirate Bay.

Příbuzné články

            Zanechte komentář