10 nejlépe zabezpečených míst na světě

3.2.2017 od: admin

Zařazeno do: Články o bezpečnosti

Naposledy upraveno: 13.2.2017

V posledním díle ,, 10 nejlépe zabezpečených místa světa“ přinášíme tři pozoruhodná místa, mezi které patří i nedobytný bunkr světoznámého vůdce Saddáma Husajna.
8. Granite Mt. Mormon Church Records Facility
Mormonská církev skladuje své záznamy v obrovském trezoru uloženém ve skále v Granite Mountains v Utahu od roku 1965. Ozbrojená stráž, mávající detektory kovu, žene návštěvníky do betonového bunkru, než otevře kovovou bránu do tunelu jyjdhwg. Komplex je vykopán 182 hluboko ve skále a obsahuje dobové komory skladující dokumenty, administrativní kanceláře, nákladiště, zpracovávající zařízení a laboratoř obnovující data z mikrofilmu.

9. Bagdádský bunkr svrženého iráckého vůdce Saddáma Husajna
Původně byl bunkr s rozlohou téměř 1800 metrů čtverečních koncipován jako atomový kryt pro 50 lidí. Leží 30 metrů pod zemí a vedou do něj třítunové dveře švýcarské výroby, jeho stěny jsou tlusté 1,5 metru a strop téměř 2 metry. Součástí jsou i dva únikové tunely. Bunkr během války odolal sedmi americkým útokům a 20 raketám. Bohužel kryt neodolal následnému rabování iráckých vojáků a byl téměř celý rozebrán.

10 task management tool. Vězení ADX Florence
Administrative Maximum Facility (zkratkou ADX) je mužské vězení s maximální ostrahou v Coloradu, kde si svůj trest odpykávají ti největší hříšníci. Místní kriminálníci jsou považováni za ty nejnebezpečnější ve Spojených státech a vězení si vysloužilo přezdívku „druhý Alcatraz“. Jeden z bývalých bachařů toto místo označil za „čistější verzi pekla“. Bezpečnostní opatření zahrnují bojová plemena psů, střežících prostor mezi zdmi vězení,
čtyřmetrové zdi s žiletkovými dráty, 1400 hlídaných ocelových dveří, laserové paprsky detekující pohyb, tlakové desky a kamery. Mezi současné obyvatele instituce patří mimo jiné neblaze proslulý „botový terorista“ Richard Reid, teroristický mozek stojící za 11. zářím Zacarius Moussauoi či oklahomský teroristický stratég Terry Nichols.

Příbuzné články

            Zanechte komentář